Voor jou.

Voor jou.

De wereld is complex geworden! Er is een overvloed aan mogelijkheden en tegelijkertijd is er schaarste, in die zin dat we niet meer vrij zijn om te doen wat we willen. De omstandigheden bepalen ons leven in grote mate en we voelen ons steeds minder vrij en veilig. Logisch ook, want we hebben geen idee wat we kunnen doen om hieruit te komen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Een standaard gebruiksaanwijzing voor een gelukkig leven bestaat niet. Ieder mens is uniek, ook al lijken we veel overeenkomsten te hebben.
De manier waarop we naar het leven kijken en ermee omgaan verschilt soms enorm. Logisch ook, want dat beeld wordt gevormd door de omstandigheden waarin we geboren worden en de gebeurtenissen die we gedurende ons leven meemaken. Onze bewuste en onbewuste reacties daarop, versterken dat beeld nog eens.

Maar hoeveel van onze beeldvorming en gedachten, is ook werkelijk waar? En bestaat er ergens een Universele waarheid die iedereen (h)erkent?

Daar heb ik me de afgelopen jaren intensief mee bezig gehouden. En ja, er is een ‘zuivere waarheid’ in de vorm van Universele (innerlijke) wijsheid.  Een oneindig grote  ‘bibliotheek’  aan informatie die ‘zuiver’ is en voor iedereen toegankelijk. Mits men het Bewust-zijn openstelt daarvoor.

Dat openstellen gebeurt in veel gevallen vanzelf: Naarmate men ouder wordt, of door een of meerdere heftige gebeurtenissen waardoor er een verschuiving in het Bewust-zijn plaatsvind.
Je kunt het echter ook versnellen, door er aan te ‘werken’, door met regelmaat even te reflecteren op een situatie en te ontdekken wat jij hier kunt leren over jezelf. Hoe lang de weg duurt (voordat je de sleutel vindt), is voor iedereen verschillend. Afhankelijk van hoe het leven verloopt en hoe groot jou verlangen is naar een beter leven.

Wil je graag aan de slag? Ben je benieuwd wat wij in een situatie als COVID-19 voor mogelijkheden hebben?

Lees meer