Mijn gedachten

Ik schrijf graag en met regelmaat, zelfs ‘s nachts. Het schrijven helpt om de veelvuldige gedachten die ik heb, te laten stromen. Als ik niet schrijf, blijft hetzelfde onderwerp langer door mijn hoofd spoken, net zolang tot mijn aandacht door iets anders geprikkeld wordt.

In de nacht gebeurd dat meestal niet, dus vandaar dat ik dan maar opsta en ga schrijven tot iets in mijn lichaam ‘zegt’ dat het klaar is en ik besluit weer mijn bed in te stappen. Meestal val ik dan wel weer in slaap.

Gedachten zijn niet meer dan ‘hersenspinsels’, een stroom van letters die toevallig woorden vormen en vervolgens zinnen. En dan ontstaat er een ‘verhaal’, dat voor mij, in eerste instantie, altijd logisch is. Ik kan me soms wel eens verbazen over de gedachten die in me opkomen, het onderwerp, maar het verloop van die gedachten (het verhaal) is logisch en op dat moment ‘waarheid’ voor mij.

Zolang ik mijn gedachten niet uitspreek, dan valt dit hele proces niet zo op, maar in het schrijven wel. Schrijven maakt de woorden ‘definitief’. Het staat letterlijk zwart op wit en ik kan erop veroordeeld worden. Dat maakt het (in)spannend om te schrijven, zeker als ik voor een ander schrijf (als coach), aan een blog, of aan het boek.
Mijn gedachten gaan vaak sneller dan dat ik kan typen, waardoor de zinnen/het verhaal alweer ‘achterhaald’ lijken. Dan voelt het bijna alsof ik ‘lieg’ en dat is tevens de reden dat ik het enorm lastig vind om mezelf te ‘promoten’ of stukjes te schrijven als coach.

Ik wil niet liegen! Ik wil ‘zuiver’ zijn en van daaruit handelen (en schrijven). Zuiver eerlijk, integer, liefdevol voor alles wat leeft en bestaat. Wat ik doe wil ik voor de volle 100% goed doen. Voor minder doe ik het niet en dat zorgt dat de lat hoog ligt en ik het in mijn beleving nooit  goed genoeg doe voor mezelf of een ander.

De stukken die ik hier op mijn website plaats zijn gedachten in het moment geschreven en dus ook mijn ‘waarheid’ van dat moment. Ze laten de ‘groei’ zien die ik heb doorgemaakt, of beter gezegd, mijn zoektocht naar ‘mijn zuivere waarheid’ en de groei van mijn Bewust-zijn.

Inmiddels is het 6 april 2021 en de afgelopen dagen (Pasen) heb ik alle pagina’s van mijn website ververst. Dit is de laatste.
Ik heb niet meer het gevoel dat ik ‘lieg’. Mijn boodschap en visie voelt ‘zuiver’ genoeg om naar buiten te brengen.

Ik bewerk de spanning in mijn lijf. “Ben ik er werkelijk klaar voor? Ben ik krachtig genoeg om ook daadwerkelijk met ‘de buitenwereld’ in gesprek te gaan over mijn visie, in die zin dat ik echt al mijn oude belemmerende overtuigingen en pijn ‘los’ gelaten heb?”

Ik geloof het wel, maar toch is het spannend, want mijn boodschap voelt ‘groot’ en alles veranderend. Jaren geleden liet de Universele (innerlijke) wijsheid me al weten dat dit mijn ‘taak’ werd. Ik ging er vol vol, maar het bleek nog niet de tijd. Nu wel, omdat ik mijn innerlijke kracht verbonden heb met het Bewustzijn en COVID-19 ervoor gezorgd heeft dat ook de mensheid er ontvankelijk voor is.