Mijn belevingswereld

Op deze website plaats ik verhalen over mijzelf, over hoe ik ‘de wereld’ beleef in en om mij heen. De gevoelens en gedachten die ik heb in, of over, een bepaalde situatie of gebeurtenis.

‘De wereld’ (zoals ik deze beleefde) is, met name de laatste jaren, ontzettend verwarrend geweest voor mij en kan dat soms nog altijd zijn. In 2016 en 2017 veranderde en gebeurde er veel, wat mijn lichaam niet kon verwerken. Het duurde lange tijd voordat ik weer enigszins ‘in balans’ was. Hetgeen zich openbaarde was voor mij totaal onbekend en dat bleek het ook voor de mensen om  mij heen te zijn. Het onbekende zorgde ervoor dat de basis  onder mijn voeten weggevaagd was en het GELOOF en VERTROUWEN opnieuw mocht worden.

Dankzij het schrijven, kon ik ‘overleven’ in deze periode..
• Mijn lichaam had me in de steek gelaten. Ik was al jaren op de goede weg dacht ik, maar mijn lichaam ‘vertelde’ iets anders. .
• Een plotselinge stroom van ‘innerlijke wijsheid’ openbaarde zich uit het niets. Als je van het een op andere moment ineens heel veel mogelijkheden ziet, weet je echt niet wat je overkomt… Tegelijkertijd voelde ik de WAARDE ervan.
• Door de innerlijke wijsheid nam de kracht waarmee ik sprak enorm toe, terwijl ik daarvoor niet zo spraakzaam was. Ik was enorm blij met deze verandering. Het voldeed aan het beeld van het meisje waar ik altijd naar verlangd had. Ik was zoals ik hoorde te zijn. Ook het euforische gevoel wat ik erbij kreeg, leek erg op het ‘bruisende’ gevoel wat erbij hoorde. Ik gaf me volledig over aan alles wat er binnen in mij plaatsvond.
• Vervolgens ontstond er echter veel discussie met de mensen om mij heen. Iets wat ik nooit eerder zo ervaren had en ook niet begreep hoe dat werkte. Ik had maar weinig ‘strijd’ gevoerd in mijn leven (behalve met mijzelf).

Het schrijven VERTRAAGDE de stroom van ‘informatie’(woorden) die met de gebeurtenissen verbonden waren. Door de vertraging kreeg ik enigszins OVERZICHT en begon ik VERBANDEN te leggen tussen alles wat er gebeurde. De LOGICA van alles gaf mij de ZEKERHEID om de geschreven stukken te plaatsen. Voor mij klopte alles in het moment, maar als ik het vervolgens later weer las, kon het zomaar zijn dat er weer nieuwe verbanden  gelegd waren en het geschreven stuk niet meer zo ‘zuiver’ was als ik dacht. Ik heb mijn hoofd de laatste jaren heel hard laten werken, omdat ik alles zo ‘zuiver’ mogelijk wilde verwoorden. Tot ik besefte dat alles altijd in beweging is en met elkaar verbonden.

Na 5 jaar heb ik de balans weer redelijk gevonden. De innerlijke stroom van kracht en wijsheid is verminderd en de ‘druk’ die ik ervaarde eveneens. Ik sta krachtig in het Leven, mits niet van mij verwacht wordt, dat ik me weer ‘de oude’ moet voelen en dezelfde prestaties verricht als voor de grote verandering.

Ik beschrijf het moment van ‘de openbaring’  als het moment waarop ik ‘her-boren’ werd. Vervolgens mocht ik opgroeien tot een krachtige nieuwe persoonlijkheid in hetzelfde jasje als voorheen. Een persoonlijkheid die zich niet meer samenvoegt met de huidige maatschappij, waarin de snelheid het leven bepaald, maar de eigen weg volgt naar een blij en gelukkig Leven.

De manier waarop ik de wereld nu (voor) WAAR (aan) NEEM is compleet anders dan vroeger. Dankzij het VERTRAGEN heb ik duidelijk zicht gekregen op de onderliggende processen, waar eigenlijk al het Leven op aarde op gebaseerd is. Met het inzicht in de processen werd mijn leven begrijpelijk en daarmee makkelijker te accepteren waar ik was in mijn proces. Vandaar uit bepaal ik telkens weer opnieuw de richting die ik op wil. Dat kan niet als we ons met de snelheid van de maatschappij mee laten voeren.

Ik heb lang, onbewust, geprobeerd met mijn schrijfsels, mensen ‘wakker’ te schudden door deze onder de AANDACHT te brengen op social media. Nog niet goed beseffend dat ik zelf nog midden in het proces zat. De druk om te schrijven verminderde toen ik de kracht van mijn (irreële) verlangen doorzag en ontdekte dat er voor alles een juist moment is. Nu schrijf ik alleen nog als dingen mij persoonlijk ‘raken’ en de woordenstroom als vanzelf zijn weg vind door mijn vingers. Wat ik schrijf is goed genoeg in het moment, wat de toekomst brengt blijft altijd onzeker.

Neem gerust een kijkje in mijn belevingswereld en voel je vrij te delen of een reactie te geven als iets ‘geraakt’ wordt in jou. Misschien voel je ergens dat het klopt, of juist niet. Lees vanuit het besef dat er meer mogelijk is, dan we denken.

Ik geloof dat ieder mens in staat is om ‘het (eigen) leven’ te begrijpen en te veranderen, als men er de TIJD voor neemt en AANDACHT besteed aan wat gebeurtenissen  teweeg brengen in het lichaam. En  heel misschien ook mijn schrijfsels…..

Liefs Esther

♥♥♥♥♥♥♥♥